Studentcoaching

Created with Sketch.

voor wie

Als student wil je op eigen benen staan. Je wilt je tentamens halen en je wilt een fijn sociaal leven. Zie dat maar eens allemaal in balans te krijgen. Als je worstelt met studeren of student zijn kun je behoefte hebben aan persoonlijke steun en begeleiding. Studeren in Nederland is topsport, en topsporters hebben meestal een coach. Als coach help ik je om je balans te verbeteren en je mogelijkheden uit te breiden: samen kom je verder! 

waarom coaching

Studentcoaching helpt je om een nieuwe balans te vinden. Lichamelijke en geestelijke ontspanning zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als je meer aandacht wilt geven aan wat je belangrijk vindt, in plaats van leuk, snel of gemakkelijk. Of als je meer energie wilt hebben en beter wilt slapen. Dan wil ik je steunen en tools bieden om die doelen te bereiken. 

Tijdens de coaching nodig ik je uit voor zelfreflectie en (ademhalings-)oefeningen, in de conversaties en om thuis te doen. Door thuis te oefenen krijg je snel resultaat en is de coaching het meest effectief.
Met een beperkt aantal conversaties en duidelijke oefeningen zul je snel obstakels onder ogen zien, die overwinnen en groei ervaren. Na de afronding beschik je over tools om in de toekomst je eigen coach te zijn.

veilig en vertrouwelijk werken

Ik werk in opdracht van Hogescholen en Universiteiten en van studenten zelf. In alle gevallen stellen we na een intake samen een coachcontract op (zie: werkwijze), waarin de wederzijdse verwachtingen en afspraken zijn vastgelegd. Als coach werk ik volgens de ethische gedragscode (zie: ethische codeen het klachtenreglement van de Nobco (zie: klachtenprocedure). Zonder jouw toestemming deel ik geen persoonlijke informatie met derden. Als er een opdrachtgever is, ontvangt die na afloop een discreet en geaccordeerd rapport over de resultaten.
Vertrouwelijkheid, veiligheid en gelijkwaardigheid zijn belangrijke aspecten van de coachrelatie.

leren ontspannen

Ontspanning is een voorwaarde voor een veilig gevoel en emotionele balans. Onder hoge druk of bij plotselinge dreiging (stress) versnellen je hartslag en ademhaling, en bereidt je lichaam je voor op vechten of vluchten (gaspedaal). Als de stress voorbij is wil je actief ontspannen zijn: je hoeft niet te vechten en je hoeft niet te vluchten. Je vindt een gezond evenwicht tussen hart en brein.  Als dat onvoldoende lukt werkt je ontspanningsrespons niet optimaal (rempedaal). Die wordt aangestuurd door je autonome zenuwstelsel, je hart, je brein en je hormonen. Dat gaat automatisch, en dat kun je heel goed trainen. 

wie ben ik

Mijn naam is Bavo Hopman (66) en ik heb ruim veertig jaar werkervaring in (mentale) gezondheid en welzijn, en veel ervaring met hoogbegaafdheid.
Mijn missie is de volgende generatie te steunen bij het vinden van de ware versie van zichzelf.
Jouw ontwikkeling is de kern van mijn coaching.
Als gecertificeerd coach maak ik bijvoorbeeld gebruik van hartcoherentietraining met biofeedback (zie: volg je hart).
Verder werk ik vanuit ontwikkelingsgerichte en inclusieve modellen. Daarin gebruik ik verschillende ondersteunende state-of-the-art methodes en technieken, die hun effect hebben bewezen.
Mijn coaching is vertrouwelijk en veilig, zonder lichamelijk contact. Samen onderzoeken we waar je goed in bent, welke keuzes je maakt, wie of wat je inspireert en wat in de weg zit.