Volg je hart

Created with Sketch.

veerkracht

Je ervaart prestatiedruk en moet of wilt aan allerlei verwachtingen voldoen. Kun je je nog ontspannen en zit je goed in je lijf? Hoe staat het met je techbalans (online-offline)? Ga je makkelijk met anderen om? Slaap je goed?
Jouw veerkracht en zelfsturing zijn daarin belangrijk. En die kun je trainen, onder andere met beweging, ademhalingsoefeningen en voldoende goede slaap. Door je veerkracht te vergroten vind je een nieuwe balans. Je wordt effectiever en je zet je sterke kanten in voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Zo ontdek je stap voor stap de ware versie van jezelf.

 

volg je hart

We hebben lange tijd gedacht dat alle lichamelijke reacties gestuurd worden vanuit onze hersenen. Tegenwoordig komt er steeds meer bewijs dat je lichaam en je hart bepalende factoren zijn voor je ontspanning. Je hart volgen betekent niet meer en niet minder dan dat je rem- en gaspedaal in evenwicht zijn, dat er balans is tussen actie en rust, tussen je brein en je lichaam, je gedachten en emoties. En dat is een effectieve manier om een overactief brein tot rust te brengen en overbelasting en stressgevoelens de baas te blijven.

balans

Iedereen is anders. Met de bio-feedbackmethode bepalen we jouw persoonlijke ademfrequentie voor een optimale balans, met de StressEraser Pro en de BalanceManager. Daarmee leer je in 8-10 weken beter omgaan met stress en emoties. Met behulp van de coaching en gezond bewegen leer je om te ontspannen en je hart te volgen. Je herstelt feitelijk de ontspanningsrespons in het autonome zenuwstelsel, en daarmee de balans tussen activering en ontspanning (gas- en rempedaal).
De methode Heart Q is geregistreerd in de Benelux, Duitsland en Zwitserland voor onderwijs, gezondheidszorg en business en heeft zijn duurzame effecten ruimschoots bewezen. Zie ook hartfocus.nl

 

er is meer

Ademhalingsoefeningen zijn niet altijd genoeg. Als dat zo was dan kon je het zelf, en dat lukt niet altijd. Soms is er sprake van gewoontes, emoties of beperkende gedachten.
In de conversaties onderzoeken we wat je in de weg zit en krijg je hulpmiddelen aangereikt om blokkades te overwinnen. Daarmee kun je je richten op wat echt belangrijk is voor jouw persoonlijke ontwikkeling.